Historiek

In een tijd dat digitalisering nog ver van ons bed was. Ik denk ongeveer 1994 ofzo staken we met een paar mensen de koppen eens bij elkaar. We wilden iets in elkaar steken voor mensen met een beperking. We kwamen al snel op het idee er een soort Vlaamse kermis van te maken met de daar bij horende volksspelen maar dan met ruimte voor interpretatie i.v.m. de spelregels zodat ook mensen met een beperking konden “winnen”.

Een heel plein werd volgestouwd met volksspelen en een ritje te paard en een ritje in een sidecar van een moto was ook voorhanden. Met meer dan 100 deelnemers was onze organisatie meer dan geslaagd en toen één van de deelnemers opperde: dit was nu eens “eindelijk onze dag” is dit in ons geheugen blijven hangen. Toen we op de evaluatie beslisten om er een vervolg aan te breien moesten we niet meer nadenken over een naam voor de feitelijke vereniging die eruit voortvloeide.

Servicegroep “eindelijk onze dag” was geboren.

Waarom het eerste zinnetje? Omdat we niet zeker zijn van het startjaar want op de laptop vinden we die verslagen niet terug omdat ze dus toentertijd nog niet digitaal werden opgeslagen.

Schuiven naar boven